У Римі відбулася Хресна дорога за Україну
  • Пон, 24/03/2014 - 21:06

У неділю, 23 березня, на території собору Святої Софії відбулася Хресна дорога за Україну. Молитовний захід було організовано студентам Українського папського інституту Святої Покрови з ініціативи товариства «Свята Софія».

«Хресна дорога, яку ми молилися за нашу Батьківщину, об’єднала всю українську спільноту. Разом із нами молилися студенти та ректорат українських папських колегій, представники різних монаших спільнот, присутніх у Вічному місті, члени молодіжних парафіяльних спільнот, священики, котрі навчаються в різних папських університетах, хористи, наші вірні з Рима та околиць», - розповів о. Марко Семеген, президент товариства «Свята Софія». Спеціально виготовлений хрест по черзі несли представники різних монаших спільнот і українських інституцій в Римі.

Після молитовних розважань Хресної дороги відбулася Панахида за убитих на Майдані героїв Небесної сотні. Молитва та запалення свічки пам’яті відбулися перед меморіальною стіною, на якій розміщені фотографії загиблих. Після Панахиди вірні мали нагоду поклонитися та доторкнутися до частинки Животворящого Хреста Господнього з  Єрусалима. Реліквію було віднайдено серед літургійних речей Патріарха Йосифа Сліпого. 

Прес-служба товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua