У Римі відкрилася нова колегія для студенток - монахинь східного обряду
  • Втр, 28/02/2017 - 18:13

Префект Конгрегації у справах Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі освятив нову Колегію в ім'я Покрови Пресвятої Богородиці, призначену для монахинь східного обряду – стипендіаток Конгрегації.

Колегія діє завдяки фінансовій підтримці різних фондів, що допомагають Східним Церквам. Управління Колегією в ім'я Покрови Пресвятої Богородиці ввірено черницям з обителі Богоматері Кармеля, що належать до Сиро-Малабарської Церкви.

На даний момент більшість студенток, які проживають в колегії, походять з Індії, проте її двері відчинені для всіх черниць східних обрядів, у тому числі зі Східної Європи та Близького Сходу. Каплиця колегії прикрашена зусиллями центру імені Еціо Алетті під керівництвом отця-єзуїта Марка Рупника.

На мозаїці зображена Пресвята Діва Марія, яка прийняла Логос у вигляді сувою, а також воскреслий Христос під час зустрічі з апостолом Фомою. Каплиця, прикрашена іконами святої Альфонси, першої індійської святої Сиро-Малабарської Церкви, святого Куріакоса Чавари, сиро-малабарського священика, святого Василя та святої Макрини.

На урочистому відкритті Колегії були присутні, крім кардинала Сандрі, секретар Конгрегації у справах Східних Церков архієпископ Циріл Василь, другий секретар священик Лоренцо Лоруссо, ректори східних колегій Риму.

У своїй проповіді префект Конгрегації наголосив, що колегія для сестер - це не просто «місце для проживання в Римі під час навчання в університеті: вона повинна бути школою справжньої людяності і євангельського життя». Для цього, зазначив кардинал Сандрі, необхідно зберігати дух послуху і подяки, а також плекати відчуття «відсутності»: як пояснив кардинал, це почуття є дорогоцінним виміром нашого життя і означає здатність жити, вчитися і працювати, пам'ятаючи, що все, що ми робимо, ми робимо не заради себе, не заради збагачення своїх знань, а заради служіння Святому Народу Божому.