У Римі відкрилася виставка про історію еміграції сім'ї Папи Франциска в Аргентину
  • Втр, 25/04/2017 - 13:32

Історія еміграції до Аргентини сім'ї Хорхе Маріо Бергольо, майбутнього Папи Франциска, є одним з лейтмотивів виставки під назвою «Генуя-Буенос-Айрес — подорож в один кінець».

Вона була організована у Римі посольством Аргентини при Святійшому Престолі і відкрилася 21 квітня 2017 року за участі міністра закордонних справ країни Сусанни Малкори.

Як підкреслювалося на відкритті виставки, історія сім'ї Папи Франциска є прикладом того, наскільки цінним стала присутність італійських іммігрантів в Аргентині. Це важливо розуміти в контексті сьогоднішньої дискусії, яка проходить в Європі.

Сім'я Бергольо, яка родом з італійського П'ємонту, покинула порт Генуї в лютому 1929 року. Батька майбутнього Папи Франциска (який народився вже в Буенос-Айресі 17 грудня 1936 року) супроводжували батьки — Джованні і Роза. Виставка включила в себе також історії інших італійських сімей, які з середини XIX століття шукали щастя за океаном. Багато з них вирішили емігрувати під час панування на їх Батьківщині фашизму.