У Римі відкрито експозиційну фотовиставку, присвячену Митрополиту Андрею Шептицькому
  • Пон, 09/02/2015 - 09:51

«Благословляю і молюся». Фотовиставка під такою назвою була відкрита в неділю, 8 лютого 2015 року, в храмі свв. Сергія і Вакха в Римі.

Ця експозиція присвячена постаті Митрополита Андрея Шептицького, Глави Української Греко-Католицької Церкви у 1901-1944 рр. Вона складається із численних фотографій, які представляють життєвий шлях та активну духовну і соціальну діяльність великого Митрополита зі Святоюрської гори.

Як зазначив настоятель української парафії св. Сергія і Вакха в Римі, протоієрей Іван Кулик, ця виставка є частиною урочистих заходів, приурочених святкуванню Року Митрополита Андрея Шептицького, який розпочався в УГКЦ 1 листопада 2014р., у 70-ті роковини відходу до вічності слуги Божого Митрополита Андрея. «Наша парафіяльна спільнота», – підкреслив настоятель, – «бере активну участь в усіх заходах, присвячених постаті Митрополита Андрея, які організовуються при парафії. В листопаді та грудні минулого року відбувалися покази документальних та художніх фільмів про слугу Божого Владику Андрея, а тепер ми відкриваємо цю фотовиставку, щоб кожен із парафіян чи відвідувачів нашого храму міг краще пізнати постать цього великого Архиєрея».

Варто зазначити, що усі бажаючі матимуть нагоду оглядати експозицію впродовж усього періоду Великого Посту.