У Римі відсвяткували День Матері
  • Птн, 12/05/2017 - 08:43

7 травня українські мігранти Рима та околиць відсвяткували традиційне Свято Матері. Святкування відбулися на території прокатедрального собору Святої Софії.

Святкування розпочались Божественною Літургією та Молебнем до Богородиці за матерів.

Очолив богослужіння о. Марко Семеген, настоятель собору та голова товариства «Свята Софія». Громаду парафії свв. Сергія і Вакха презентував о. Іван Кулик, парох храму, громаду Христа-Царя монашої обителі оо. Василіян представляв ієромонах Степан Стареправо.

Вітаючи матерів з їхнім святом, о. Марко Семеген наголосив на тому, що материнство є великим Божим даром і покликанням. Він також подякував матерям за їхні великі жертви, які вони здійснюють заради своїх дітей в умовах мігрантської долі.

Після молитви діти недільної школи творчою програмою привітали своїх матерів із святом, а відтак на території собору для кількатисячної громади відбулася українська народна забава. Благочинне барбекю та розіграш лотереї вже стали неодмінною частиною святкової програми. Багато учасників свята мали нагоду виграти авіа та автобусні безкоштовні або із знижкою квитки до України.

Додамо, що організатором святкування Дня Матері в Римі були Товариство «Свята Софія», парафія свв. Сергія і Вакха, прокатедральний собор «Святої Софії». Свято відбулося за підтримки Фундації «Мігрантес» Єпископської Конференції Італії та допомозі Української папської колегії св. Йосафата. Квитки в якості виграшних призів лотереї надали Міжнародні авіалінії в Україні та компанія «Одрі».

Прес-служба Товариства «Свята Софія»