У Римі вшанували пам’ять воїна Василя Сліпака
  • Нед, 10/07/2016 - 13:24

7 липня в будинку Товариства “Свята Софія” в центрі Рима відбувся пам’ятний захід у дев’ятий день загибелі воїна Василя Сліпака. Напередодні в українському храмі святих Сергія та Вакха відбулась молитва за упокій його душі. Очолив богослужіння і виголосив проповідь владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії.

В рамках  вечора пам’яті присутні мали нагоду поспілкуватися по телефону із братом покійного Василя, Орестом Сліпаком, та передати співчуття родині Героя. На прямому зв’язку продовж вечора були патріот і волонтер Оксана Ковч, актриса драматичного театру та кіно, а також комбатант “Кавказ” Олег Синякевич, вільний журналіст, політичний діяч. Своїми спогадами про побратима поділився Андрій Василик, який кілька років пліч-о-пліч був з Василем у волонтерській організації “Fraternité Ukraininne” та українських Майданах у Парижі.

Про те, як Україна поділяється на совєтську і європейську, чим живе нація сьогодні, яку ціну платить наш народ в боротьбі зі злом та про велику необхідність правдивої солідарності всіх свідомих і небайдужих європейців говорила професор Оксана Пахльовська, професор Римського університету “Ла Сап’єнца”, відома громадська та діячка, письменниця, , лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка за книжку «Ave, Europa».

На зустрічі були пристутні представники Посольства України при Апостольській Столиці, журналісти, знайомі й побратими Героя, творча молодь і парафіяни українських громад  Рима, члени волонтерських та громадських організацій.

На завершення військовий капелан о. Микола Мединський через включення по Скайпу розповів про важкі проблемами військових на фронті, на скільки важливою для воїна є молитва друзів. Модератором зустрічі була Марія Говгера, член Товариства “Свята Софія” в Римі.

Прес-служба Товариства “Свята Софія”