У Римі вшанують пам’ять о. Івана Музички
  • Суб, 24/02/2018 - 10:58

22 лютого минає друга річниця з дня смерті о. Івана Музички, довголітнього ректора собору Святої Софії та Українського католицького університету ім. св. Климента Папи в Римі. З цієї нагоди у неділю, 25 лютого, у будинку Товариства «Свята Софія» в Римі (via di Boccea, 478) відбудеться відкриття аудиторії, присвяченої його пам’яті.

Після Божественної Літургії о 10.00 громада прокатедрального собору Святої Софії помолиться Панахиду за упокій душі о. Івана Музички, після молитви відбудеться відкриття та освячення пам’ятної аудиторії, у якій він читав лекції значну частину свого життя. Завершаться заходи презентацією перевиданої книги авторства о. Музички «З Ріміні до Риму».

Додамо, що книга «З Ріміні до Риму» – це розповідь о. Івана про вимушену еміграцію на Захід, де він і прожив більшу частину свого життя. Автор книги – відомий священик УГКЦ, належав до кола найближчих співпрацівників Патріарха Йосифа Сліпого в Римі,, католицький публіцист, довголітній душпастир українських мігрантів в Італії.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»