У Римі зібралися тисячі хористів з усього світу
  • Срд, 30/12/2015 - 12:40

Під девізом «Співайте надію, яка у вас», в Римі відбувається 40-ий Міжнародний конгрес «Pueri Cantores». Він триватиме до 1 січня 2016 року. Понад 6 тис. молодих хористів з усього світу захотіли таким чином відзначити початок Ювілейного Року Милосердя. Програма конгресу передбачає, зокрема, прохід через Святі Двері у ватиканській базиліці. Також молоді виконавці візьмуть участь у богослужіннях у римських храмах, де в їхньому виконанні прозвучать пісні різними мовами. 31 грудня їх прийме на аудієнції Папа Франциск.

Міжнародна федерація «Pueri Cantores», яка є церковним рухом, відомим у всьому світі, діє в 35 країнах. Саме вона є головним організатором конгресу в Римі. «Pueri Cantores» – це хори різних катедральних і парафіяльних церков, навчальних закладів з усього світу. Вони об'єднують молодих людей, вихованих на християнських цінностях і хорошій музиці.

«Часто музика стає для них способом спілкування з Богом, мовою спілкування, медитації, молитви. Вони співають майже щонеділі під час Літургії, а також влаштовують концерти», – пояснив керівник Міжнародної федерації «Pueri Cantores», о. Роберт Тирала. «Ми приїхали з різних країн, щоб зустрітися з Папою Франциском, щоб зміцнити свою віру під час Ювілейного Року, щоб заспівати не тільки надію, що всередині нас, але і те, що Бог милостивий. І ми хочемо відчути це милосердя, ми хочемо проголошувати його, з ним ми хочемо йти туди, де працюємо кожного дня», – додав священик.