У Ризі відбудеться екуменічна зустріч молоді
  • Нед, 05/01/2014 - 13:57

Нещодавно завершилося традиційне новорічне молодіжне «Паломництво довіри на землі», організоване екуменічною монашою спільнотою з Тезе (Taizé). Воно відбувалося у Стразбурзі, а на його завершення повідомлено, що наступне відбудеться на перетині 2014 і 2015 років у чеській столиці місті Празі.

Але молитовне молодіжне душпастирство братів з Тезе не обмежується лише новорічними зустрічами. Окрім прощ до самої спільноти, яку можна відвідати протягом року, відбуваються також різноманітні регіональні зустрічі. Уже стало відомо, що від 26 до 28 вересня 2014 року у столиці Латвії місті Ризі відбудеться зустріч молоді Прибалтійського регіону, організована Спільнотою з Тезе та місцевими католицькою та євангельською Церквами.

Передбачається, що у зустрічі, яка проходитиме під гаслом «Ставати сіллю землі», візьмуть участь понад 1500 юнаків і дівчат із країн Прибалтики, Скандинавського півострова, з Білорусі, Польщі, Росії та України. Будуть проведені молитовні зустрічі, семінари, спілкування з особами, які дадуть свідчення життя вірою у сучасній Європі. Протягом перебування у Ризі, прочани будуть гостями місцевих сімей та парафій. А в рамках приготування до зустрічі кожної останньої п’ятниці місяця в католицьких та євангелицьких храмах міста відбуватимуться спеціальні моління.

Тим часом, саме до молоді звернене коротке послання, розповсюджене у суботу, 4 січня 2014 р., через аккаунт Святішого Отця у соціальній мережі Твіттер: «Дорога молоде, Ісус бажає бути вашим приятелем, і бажає, щоб ви повсюдно передавали радість, що випливає з цієї дружби».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va