У Ризі відбулася зустріч релігійних громад УГКЦ Латвії та Естонії
  • Втр, 23/05/2017 - 14:41

20 травня відбулася зустріч релігійних громад УГКЦ Латвії та Естонії у м. Рига. Такий захід за участі громад українців двох балтійських країн відбувається вдруге. Цьогорічною темою зустрічі було 100-ліття об’явлення Богородиці у Фатімі.

Спільна зустріч розпочалася Божественною Літургією у храмі Переображення Господнього у Ризі.

Священик для вірних УГКЦ в Латвії о. Романа Сапужак виголосив проповідь на тему Фатімських об’явлень, розповівши про три таємниці, які отримали візіонери 1917 року в маленькому португальському селі Фатіма.

Після Божественної Літургії віряни взяли участь у доповіді на тему: «Концепт Богородиці у життєвій та творчій долі Богдана Лепкого». Доповідачем була Наталя Гавдида, кандидат філологічних наук, доцент Тернопільського Національного Університету ім. Івана Пулюя.

Цей день також був доброю нагодою провести час у спілкуванні між двома громадами, ділячись досвідом праці УГКЦ у балтійських країнах.

На завершення зустрічі священик для вірних УГКЦ в Естонії о. Олег Поп’юк подякував громадам УГКЦ двох країн за участь у заході та запросив усіх на третю спільну зустріч, яка відбудеться в м. Тарту (Естонія) у травні 2018 року.