У Росії освятили новий греко-католицький храм
  • Пон, 02/06/2014 - 18:24

1 червня 2014 року владика Йосиф Верт, Ординарій для російських католиків візантійського обряду, освятив новозбудований греко-католицький храм на честь Пресвятої Трійці в м. Лангепас, Ханти-Мансійський автономний округ (Росія).

Освячення відбулося в неділю Святих отців Першого Нікейського Собору, під час пастирського візиту владики Йосифа до парафій округа. В освячені також взяли участь священики з сусідніх парафій: о. Петро Павлишин, настоятель м. Нижньовартовська, і о. Олег Новосад, настоятель м. Сургута. На святі були гості: с. Марія Штадлер (економ єпархії), Ангеліка Шмелін (представник від "Реновабісу"), а також парафіяни із Сургута, Нижньовартовська, Мегіона.

«Ця подія є важлива для парафіян, - відзначає ієрей Василь Мельникович, - тому що раніше для молитви збиралися у квартирах або інших приміщеннях. Тепер ми можемо хвалити Бога в новому храмі. Сьогодні ми дякуємо Богові і владиці за благословення та освячення храму. Також складаємо велику подяку всім спонсорам і тим, хто допомагав у будівництві. Нехай Господь благословить всіх за труди у зведенні Дому Божого. Ми з молитвою на устах йшли довгою дорогою до цієї мети».

Адміністратор парафії, ієрей Василь Мельникович, подякував владиці Йосифу за благословення та освячення храму, а також від імені священиків і всіх парафій півночі привітав єпископа з 30-річчям священства.

Підготував ієрей Василь Мельникович,
адміністратор парафії

Джерело: http://news.ugcc.org.ua