У с. Попеляни, що на Пустомитівщині освятили відновлений храм
  • Пон, 30/09/2013 - 15:09

29 вересня 2013 р. Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор з пастирським візитом відвідав с. Попеляни, Пустомитівського протопресвітерату. Впродовж  відвідин ієрарх звершив освячення храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, який був відновлений після пожежі, що сталася у 2008 році. Також архиєрей очолив Архиєрейську Божественну Літургію, виголосив проповідь та звершив чин Великого водосвяття.

Разом з єпископом молились: адміністратор храму с. Попеляни прот. Богдан Когут, сотрудник  о. Андрій Гриб, духовенство Пустомитівського протопресвітерату, запрошені священики парафіяльна громада та гості урочистості.

У своєму слові владика наголосив на святості Божого храму, який знаменує собою місце перебування Бога на землі, та закликав пильно і старанно дбати про цю святиню.

По завершенні Богослуження владика Ігор відзначив пам’ятними грамотами тих осіб котрі найбільше спричинилися до відновлення храму. Відтак, усі присутні вирушили на церковне подвір’я де відбулось Велике водосвяття, після чого архиєрей окропив усіх свяченою водою.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua