У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії для подружніх пар було презентовано ековалізу Бюро УГКЦ з питань екології
  • Чтв, 03/07/2014 - 13:15

Упродовж тижня з 23 до 30 червня референт у справах екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, брав участь у реколекціях для подружніх пар «Кана», які організували благодійний фонд «Карітас» СДЄ та молитовно-місійна спільнота із Польщі та Франції «Шеменеф» («Нові дороги»).

У реколекціях, окрім реколектантів-поляків та священика з Франції, взяли участь єпископ-номінант та Протосинкел єпархії протоієрей Григорій Комар, директор Благодійного Фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ» протоієрей Ігор Козанкевич із дружиною Олександрою та 19 подружніх пар з теренів єпархії.

У погодженні з директором «Карітасу» та реколектантами під час одного з днів реколекцій референт у справах екології СДЄ, о. Дмитро Сенейко, презентував доповідь на тему сімейної екологічної культури та ековалізу Бюро УГКЦ з питань екології.

Варто зазначити, що зібрані на реколекціях подружжя проявили неабияке зацікавлення до порушеної референтом тематики. Для деяких із присутніх, зокрема для іноземних гостей-реколектантів, був справжнім відкриттям той факт, що наша Церква переймається проблемами екології та збереження Богом даного світу природи. Ними була висловлена ідея про внесення до програми реколекцій питання щодо екологічної культури та постави у відносинах між чоловіком та жінкою, а також у колі християнської родини.