У Самборі відбулась всеукраїнська проща спільнот "Віра і світло"
  • Втр, 06/10/2015 - 00:44

3 жовтня у м. Самборі відбулась всеукраїнська проща спільнот «Віра і Світла», які опікуються дітьми і молоддю з особливими потребами. Участь в паломництві взяли спільноти із Західної, Центральної та Східної України, а також із Закарпаття. Самбірсько-Дрогобицьку єпархії представляли спільноти із Трускавця, Дрогобича та Самбора. Разом зі спільнотами на прощу прибули їх священики-капелани. Про це повідомив о. Богдан Лехович, капелан дрогобицької спільноти «Віра і Світла».

Розпочалась проща Божественною Літургією, яку в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора відслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні о. Олега Жаровського, головного капелана «Віри і Світла» в Україні, та інших священиків-капеланів. Звертаючись зі словом до віросвітлян, владика Григорій наголосив, що тема цьогорічного паломництва – «Він є наш мир» - вказує нам, у кого шукати миру. Христос є подателем миру, якого так потребує кожна людина.

Після завершення Літургії на подвір’ї Прокатедрального собору відбулось представлення усіх спільнот та концертна програма. Відтак паломники разом з єпископом і священиками процесійно вирушили до храму Різдва Пресвятої Богородиці, де помолились подячний молебен перед Самбірською чудотворною іконою Богородиці.

О. Михайло Чижович (ЧНІ) розповів прочанам історію Чудотворного образу. На згадку про відвідини святині кожен отримав пам’ятний образок.