У Самборі відбувся семінар про біблійний апостолят
  • Чтв, 08/02/2018 - 11:29

6 лютого у м. Самборі, в Прокатедральному Соборі Покрова Пресвятої Богородиці, в рамках Інституту постійної формації духовенства відбувся семінар для священиків. Захід відбувся з нагоди святкування 25-літнього ювілею Самбірсько-Дрогобицької єпархії та розвитку біблійного апостоляту на парафіях єпархії. Священики роздумували над тим як допомогти вірним глибше пережити період ювілейних святкувань.

На початку зустрічі владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, представив присутнім двох доповідачів: о. Юрія Щурка, завідувача кафедри біблійного богослов'я Українського католицького університету, та о. Ігора Цмоканича, викладача Дрогобицької духовної семінарії.

О. Юрій Щурко пригадав присутнім, що, готуючись до реколекційних наук з нагоди ювілейного року, священикам не слід забувати про те, що їх слово завжди є знаряддям в руках Божих. Готоватись до проповідей, доповідач радив через читання Святого Письма й щиру молитуву.

О. Ігор Цмоканич поділився зі священиками практичними порадами про те, як оживити біблійний апостолят при парафіях. О. Ігор розповів насамперед про різні форми біблійного апостоляту і запропонував розвивати молитовні групи читання Святого Письма, а також створення груп читання Псалтиря.