У семінарі ПМВ для підвищення кваліфікації отців-місіонерів візьмуть участь священики з 11 країн світу
  • Птн, 25/07/2014 - 11:00

У духовно-формаційному семінарі для підвищення кваліфікації місіонерів-отців, монахів і монахинь із-за кордону, які опікуються вірними в країнах, де немає церковних структур УГКЦ, візьмуть участь священики з 11 країн світу.

Так, на семінар прибудуть душпастирі з Італії, Австрії, Іспанії, Португалії, Росії, Естонії, Латвії, Литви, Молдови, Румунії та України. Також у семінарі візьмуть участь священики, які планують їхати на місійні терени і послужити Церкві, душпастирюючи за кордоном для вірних УГКЦ.

Семінар, організований Пасторально-міграційним відділом УГКЦ, проходитиме від 27 до 30 липня в Княжичах, у приміщенні Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ. Тема ІV сесії семінару: «Святі Таїнства – основа місійності УГКЦ. Пасторально-канонічні аспекти уділення Святих Таїнств на територіях, де немає ієрархічних структур УГКЦ».

Духовно-формаційний семінар розпочнеться Архиєрейською Святою Літургією об 11:00 в Патріаршому соборі Христового Воскресіння в Києві. 

Цього ж дня з учасниками семінару поспілкуються і поділяться своїм досвідом Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит, і владика Йосиф (Мілян), голова ПМВ.

На семінарі порушуватиметься питання уділення святих таїнств Хрещення, Миропомазання, Євхаристії, Подружжя в умовах еміграції. 

У рамках семінару учасники також матимуть екскурсію до музею Тараса Шевченка з нагоди 200-річчя від дня народження поета. 

Інфоцентр ПМВ