У середу в Патріаршому соборі УГКЦ у Києві відбудеться прощання з композитором Мирославом Скориком (розклад трансляцій)
  • Втр, 02/06/2020 - 19:18

Попрощатися із відомим українським композитором Мирославом Скориком, який помер 1 червня, можна буде в Києві та Львові. Прощання в середу, 3 червня, у Києві розпочнеться об 11:30 в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ (вул. Микільсько-Слобідська, 5). У Львові – у четвер, 4 червня, у cоборі Святого Юра (пл. Святого Юра, 5), теж об 11:30. Поховання відбудеться у п’ятницю, 5 червня, на Личаківському цвинтарі.

У Патріаршому соборі прощання розпочнеться із Панахиди, яку очолить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Ще одне заупокійне богослужіння відбудеться ввечері. О 19:00 владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, разом зі священнослужителями відслужить Парастас. Упродовж дня в соборі будуть відбуватися поминальні заходи.

«Живе телебачення» на своєму каналі в мережі YouTube та сторінці у Facebook буде здійснювати прямі трансляції Панахиди об 11:30 та Парастасу о 19:00. Крім того, на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube упродовж дня безперервно буде тривати онлайн-стрім із собору.

Як було повідомлено у ЗМІ, 1 червня на 82-му році життя помер відомий український композитор і музикознавець, Герой України, народний артист України, лауреат премії імені Шевченка, володар кількох орденів за заслуги Мирослав Скорик. Він – автор багатьох камерно-інструментальних творів, кількох балетів та опери «Мойсей». Найвідомішою композицією Мирослава Скорика є «Мелодія», яку називають духовним гімном України.