У серпні кардинал Паролін відвідає два французькі санктуарії
  • Чтв, 09/07/2020 - 12:45

На початку місяця Державний Секретар Святого Престолу відвідає Арс, а в урочистість Внебовзяття очолить паломництво в Люрд.

Франція стане першою країною, до якої здійснить візит Державний Секретар Святого Престолу після початку пандемії нової коронавірусної інфекції. Настоятель санктуарію в Арсі підтвердив, що кардинал П’єтро Паролін візьме участь у святкуваннях на честь Небесного покровителя всіх парохів святого Жана-Марі Віяннея в день його літургійного спомину 4 серпня, де він відслужить Святу Месу та виголосить конференцію на тему: «Папа Франциск і священики, в дорозі разом з Божим людом».

Тематична виставка на честь африканського кардинала

Того ж самого дня Державний Секретар святого Престолу відкриє всередині санктуарію тематичний маршрут, присвячений кардиналові Емілю Біаєнді, Архиєпископові Браззавіля, Конго, який помер 1977 року, а тепер триває його канонізаційний процес. Особливий зв’язок конголезького ієрарха із санктуарієм в Арсі виник під час його навчання у Ліонському католицькому інституті, коли він регулярно відвідував святиню, поглиблюючи духовність святого Жана-Марі Віяннея. Повернувшись до Конго, він постійно зупинявся в Арсі, коли відвідував Францію.

Третє паломництво до Люрду

Пізніше кардинал П’єтро Паролін прибуде до Марійського санктуарію в Люрді, де 15 серпня очолить святкування з нагоди урочистості Внебовзяття Пречистої Діви Марії. Він побуває там втретє після свого призначення 2013 року Державним Секретарем. У лютому 2017 року він побував тут як легат Папи Франциска на відзначенні Всесвітнього дня хворих, а через рік – брав участь у Міжнародних днях святого Франциска Салезія, присвячених католицьким медіа.

Цього разу кардинал Паролін відслужить Святу Месу в рамках 147-го Національного паломництва, яке цього року, однак, відбудеться без участі хворих, беручи до уваги заходи протидії поширенню Covid-19. Всі, хто не матиме змоги прибути до санктуарію, зможуть духовно єднатися з прощею за допомогою цифрових каналів комунікації.