У шкільному підручнику у Вест-Індії Ісуса назвали «дияволом»
  • Срд, 14/06/2017 - 14:57

В одному із шкільних підручників для ліцеїв Вест-Індії (традиційно-історична назва островів Карибського моря, в тому числі Карибських островів, Багамських островів і островів в прилеглих до них водах Мексиканської затоки і Атлантичного океану), виданому видавництвом «Gujarat State School Board for school books», Ісуса названо «дияволом». Після численних протестів з боку християн міністр освіти провінції Ґуджарат пообіцяв, що «таке формулювання буде невдовзі усунене».

Адвокат Субраманіам Айєр, котрий зауважив цю помилку, зазначив, що вона є недопустимою і її слід негайно усунути. Він додав, що, на його думку, таке формулювання може викликати непорозуміння в суспільстві і може спричинити проблеми, пов’язані з порядком і безпекою.

Коментуючи цей інцидент, о. Кедрік Пракаш ТІ, діяч у сфері захисту прав людини, зазначив, що висміювання  Ісуса в підручнику багато говорить про тих, хто відповідальний за формування розуму, характеру і творіння майбутнього індійських дітей. Він закликав до «негайного відкликання підручника зі шкіл і покарання винних, а уряд – вибачитись перед християнською спільнотою», інформує wpolityce.pl.