У школах Львова відбудуться духовні зустрічі на актуальні теми сьогодення
  • Втр, 07/10/2014 - 17:16

У школах Залізничного району нашого міста з 8 жовтня розпочнуться зустрічі священнослужителів із вчителями та учнями. Таке рішення під час круглого столу «Безпека молоді – фізична та духовна» спільно прийняли представники християнських конфесій міста, відповідальні у своїх єпархіях за працю з молоддю, освітяни та представники громадськості.

Перша зустріч на тему «Мобілізація духу - що це? Як цього досягти?» відбудеться 8 жовтня з вчителями та учнями 10-их класів. Кожну школу водночас спільно відвідають священики різних конфесій нашого міста.

«Ми хочемо налаштувати учнів до застанови над особистим місцем у сучасному світі, з його небезпеками, та запропонувати і підвести їх до життєвих доріг, на котрих маємо світло Христової науки. Теми, які плануємо підняти, стосуватимуться питань віри у часі війни, молитви, володіння особистими емоціями, патріотичності, розради у терпінні, співпереживання, стремління до миру, консолідації та братерства в осягненні мети», - повідомив о. Юрій Воловецький, голова Комісії у справах освіти та виховання Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«Зважаючи на нелегкі часи для України загалом та кожного з нас зокрема, основне завдання на сьогодні – не падати духом, зберегти ту душевну рівновагу та віру в краще майбутнє, що є запорукою існування будь-якої нації. Для молоді цей час є непростим. Сьогодні на кожному з нас, і на духовенстві зокрема, лежить відповідальність підтримати наше майбутнє покоління і показати їм до чого вони мають прагнути, дати їм непорушний дороговказ у житті. Учні та студенти повинні нести відповідальність і бути прикладом для наступних поколінь: бути морально та духовно сильними, закликати однолітків до єдності і християнської моральності», - наголосив радник міського голови А.Шевців.

Загалом у проекті візьмуть участь 26 священиків різних конфесій нашого міста, які відвідають усі 15 шкіл Залізничного району Львова.

Організаторами проекту виступили: Львівська міська рада, духовенство Львова, громадські організації та об`єднання.