У Шпиталі Митрополита Шептицького відкрили безкоштовне відділення гемодіалізу
  • Пон, 23/07/2018 - 23:08

Від сьогодні хворі, які потребують гемодіалізу, можуть скористатися цією послугою безкоштовно у Шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького. Теж пацієнти можуть безкоштовно лікуватися не лише у Львівській обласній клінічній лікарні, а й тут, передає кореспондент Львівського порталу.

Загалом на Львівщині є близько 400 пацієнтів, які потребують замісної ниркової терапії. Майже всі вони в середньому тричі на тиждень їздять до Львівської обласної лікарні, адже таких апаратів у районних центра є небагато. В обласній лікарні апарати «штучної нирки» працюють у максимальні три зміни, а це означає, що деяким пацієнтам доводиться їздити на цю процедуру і посеред ночі. Окрім того, варто додати, що з кожним роком кількість пацієнтів, які мають потреба в замісної ниркової терапії, зростає…

Але від сьогодні, 23 липня, у Львові запрацювало ще одне альтернативне відділення у Шпиталі Шептицького (вул. Є. Озаркевича, 4).

«У нас є 4 ліжка. Вже встановлено обладнання та набрано персонал. Ми готові приймати перших пацієнтів», – розповіла на прес-конференції головна лікарка шпиталю Наталія Ван Доеверен.

Зазначимо, що лікування для пацієнтів буде безкоштовним. Наразі ці процедури (а вони є досить дороговартісними: в середньому 2 тисячі гривень за один сеанс) облачаватимуть за благодійні чи грантові кошти шкпиталю, проте згодом медзаклад планує отримувати фінансування з державної програми замісної ниркової терапії для Львівщини.

«Для Львівської області відкриття другого у Львові відділення гемодіалізу, яке сьогодні створено в умовах Шпиталю імені Митрополита Шептицького, є дуже важливою подією. Це переслідує одну мету: ми дбаємо за збереження життя наших громадян з хронічною нирковою недостатністю і за покращення їхнього здоров’я» , – додала Наталія Ван Доеверен.

Довідка

Пацієнту, який хоче отримати послуги гемодіалізу досить лише звернутися до реєстратури цього шпиталю. Попереднього запису чи інших складних процедур для отримання ниркозамісної терапії немає.