У Шрі-Ланці зростає кількість нападів на християн
  • Суб, 07/12/2013 - 17:24

З січня до кінця листопада цього року в Шрі-Ланці помітно зросли ненависть і насильство щодо релігійних меншин, чиї послідовники складають майже 30 відсотків жителів країни.

За цей час, за даними Національного союзу євангельських християн, зафіксували щонайменше 65 актів насильства щодо християн. Цю тенденцію підтверджує верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей у своїй доповіді після недавньої поїздки на острів. Він також звертає увагу на відсутність швидкої дії уряду проти злочинців. Шрі-Ланка, жителями якої є 70 відсотків буддистів, 12 відсотків сповідує індуїзм, 10 відсотків – іслам і 7,5 відсотка – християнство різних напрямків, часто зображується як багаторелігійна і толерантна країна. Уряд неодноразово відзначає, що у багатьох містах без проблем існують церкви, мечеті та пагоди. Останніми роками, однак, багато чого змінилося і зараз все частіше доходить до випадків агресії і насильства з релігійних причин.

Національний союз євангельських християн Шрі-Ланки (NCEASL) у відправленому до місіонерського агентства Ватикану «FIDES» звітом за попередній рік зазначив, що в той час на острові відбулося 52 акти насильства щодо християн, що вдвічі більше порівняно з попереднім роком. Ця кількість постійно зростає і впродовж перших 10 місяців цього року вже було 65 таких випадків. Тільки в жовтні зафіксували 7 таких випадків, наприклад, примусове закриття церков, акти вандалізму і навмисні підпали будинків духовенства, погрози та побиття християнських лідерів і т. д.

Згідно з доповіддю, ці атаки часто здійснюють буддійські монахи, прагнучи «зберегти буддійську культурну традицію Шрі-Ланки», для цього вони не вагаючись вдаються до насильства, щоб забезпечити стійкість цієї традиції. Натовпами буддистів, що нападають на християн та інші релігійні меншини, часто керують монахи, які визначають християнство як «чуже для Шрі-Ланки».

До найбільш тривожних явищ в умовах зростання релігійної нетерпимості документ NCEASL зараховує байдужість місцевого уряду, який нічого не робить, щоб захистити християн. Більшість атак проти них залишаються безкарними – стверджує Союз.

За матеріалами: wiara.pl