У штаті Кентуккі будується копія Ноєвого ковчега
  • Суб, 02/07/2016 - 09:39

У центрі штату Кентуккі (США), в містечку Уільямстаун, будується дерев'яна копія Ноєвого ковчега. Судно заввишки з 8-поверховий будинок, 155 метрів в довжину  і в ширину 26 метрів стане головним атракціоном християнського тематичного парку, присвяченого створенню світу.

Головним творцем тематичного парку в центральному Кентуккі є креаціоніст Джиммі Хем, який стверджує, що судно стане «найбільш точною копією Ноєвого ковчега в світі». Прагнення до абсолютної точності не дивне, оскільки креаціоністи трактують з буквальною і скрупульозною точністю кожне слово Книги Буття, і в тому числі історію створення Землі Богом за 6 днів і 6 ночей. При цьому вони відкидають дані еволюціоністів, згідно з якими Земля має вік близько 4,5 мільярдів років.

Музей «Зустріч з ковчегом» відкриється 7 липня 2016 року. Відвідувачів прийме простір Ноєвого ковчега, будівництво якого почалося в лютому 2014 року. Ковчег стане найбільшою дерев'яною спорудою на території США, причому в ньому розміститься експозиція про світ до потопу, і тут же поселять тварин, врятованих Ноєм і описаних в Біблії. В ковчезі також працюватимуть ресторани, страви яких планують готувати за стародавніми рецептами.

Влада штату Кентуккі вже виділила на підтримку будівельного проекту 18 млн. доларів, спеціально підкресливши, що кошти виділені не на підтримку будь-якої релігії, а на підтримку економічного розвитку містечка Вільямсон, оскільки новий парк, як очікується, буде залучати близько 1,5-2 млн. відвідувачів щороку. Розгорнуті роботи вже зустріли в багнети місцеві войовничі атеїсти, які стверджують, що будівельний проект і його підтримка владою штату порушують принцип відділення церкви від держави.

На місці робіт недавно побував колишній президент США Джиммі Картер і відвідав музей «Зустріч з ковчегом». Картер з захопленням помітив, що побачив в ковчезі «найдивовижніші шедеври роботи по дереву, подібні до яких не зустрічав ніде і ніколи».

Супротивникам християнського парку не подобається також умова найму працівників музею «Зустріч з ковчегом». Працівники повинні підписувати документ «символ віри», в якому викладаються основні постулати християнської віри, і в тому числі ставлення до «сексуальної близькості як союзу чоловіка і жінки, які пов'язані таїнством шлюбу». Працівник парку, згідно з цим документом, має також «прийняти Ісуса Христа як свого Спасителя, а ті, хто не вірять в Христа, приречені на вічні душевні муки, в той час як віруючі в Нього знайдуть життя вічне в Бозі».