У швецьких школах продовжать вивчати Біблію та Псалми
  • Чтв, 03/09/2020 - 10:36

Уряд Швеції затвердив зміни в навчальній програмі для учнів загальноосвітніх шкіл. Такі предмети як антична історія, Біблія і псалми, національний гімн, які хотіли виключити зі шкільної програми, вирішили поки залишити в навчальних програмах.

У минулому році на Національне агентство з освіти обрушився шквал різкої критики, коли в агенстві запропонували виключити деякі непотрібні теми зі шкільної програми. А час, що звільнився, присвятити глибшому вивченню шкоди наркотиків, а також повоєнній історії.

Після палких суперечок в парламенті Агентству освіти довелося відступити, і тепер прийнято узгоджене рішення про те, що шведські школярі продовжать вивчати історію давнини, Біблію, псалми і державний гімн.

«Найбільш важливі релігійні документи, такі як Біблія, повинні бути чітко включені до шкільної програми. Вам не потрібно турбуватися про те, що ваші діти не будуть вивчати Біблію в школі», – заявила на пресконференції міністр освіти Анна Екстрем.

Через пандемію новий навчальний план буде введений на рік пізніше, ніж планувалося раніше. Він набуде чинності 1 липня 2021 року.