У Сирії ісламісти атакували ще одне християнське село
  • Втр, 01/10/2013 - 16:34

У Сирії ісламісти продовжують атакувати християнські поселення. Після вторгнення в Маалюля джихадистські групи спробували встановити контроль над Сайєднаєю, що розташована на північ від сирійської столиці.

Жителями села є християни. Вони розмовляють арамейською мовою. З цим місцем пов'язано багато біблійних подій. Згідно з переказами, саме тут Каїн убив свого брата Авеля. Це місце називають «живе серце сирійського християнства», тут розташовані монастирі різних конфесій: Матері Божої, Херувимів, Мар Тома та інші.

Згідно з повідомленням Fides, в наслідок сутичок між невідомими озброєними групами, які намагалися проникнути в селище, і місцевими жителями 27 вересня загинув греко-католик.

«Ніколи в історії Сирії ми не знали таких блюзнірських нападів. Сирійці ніколи б не брали в них участь. Ці напади проводять іноземці, і це небезпечно для нас, християн», - зазначив мелькітський патріарх Григорій III Лахам.

Також в результаті атак ісламістів 27 вересня було пошкоджено церкви в Ябруд і Хасек. 4 ракети, що потрапили в католицьку церкву св. Георгія в Ябруд, спричинили серйозні руйнування купола, центру з катехизації та пастирського центру. Православний храм був спалений в Хасек. Ісламістські групи осквернили дві церкви в Ракка, знявши хрест і священні зображення. Християни були змушені тікати з Ракка, розповів новинному агентству сирійський православний священик Булос Георг.

За матеріалами sedmitza.ru