У Сирії повстанці-ісламісти захопили християнське селище
  • Пон, 09/09/2013 - 10:45

У Сирії повстанці під проводом радикальних ісламістів захопили контроль над історичним переважно християнським селищем Маалула, що за 50 кілометрів на північ від столиці Дамаска, повідомили в неділю сирійські правозахисники, які базуються в Лондоні.
 
За їхніми словами з посиланням на місцевих мешканців, урядові війська відступили з регіону, хоча в селищі ще переховуються проурядові ополченці.

За повідомленнями, наступ повстанців у цьому регіоні, який почався кілька днів тому, очолило ісламістське угруповання «Фронт «Ан-Нусра», відоме також як «Джабгат ан-нусра» чи «Фронт перемоги», пов’язане з міжнародною терористичною організацією «Аль-Каїда».

Це далі посилило побоювання серед сирійців, у першу чергу серед релігійних меншин, із приводу ролі, яку відіграють ісламістські екстремісти в лавах протиурядових повстанців.
 
Селище Маалула, з кількома тисячами населення, відоме тим, що зберегло християнську віру з доісламських часів, а також тим, що там зберігся діалект новоарамейської мови, який, на думку вчених, найближчий до тієї мови, якою розмовляв Ісус Христос.

Джерело: Радіо Свобода