У Сирії вбили священика-єзуїта
  • Втр, 08/04/2014 - 10:05

До будинку священика, який понад 50 років працює у Сирії, увірвалися невідомі, вивели на вулицю і застрелили.

У місті Хомс, яке знаходиться в облозі сирійських військ і яке контролюють повстанці, сьогодні був застрелений голландський єзуїт о. Франс ван дер Люгт (Frans van der Lugt) – повідомляє Al-Mayadeen TV. Це підтвердила агенція АР.

Як повідомляє lenta.ru, очевидці розповідають, що у будинок Люгта, який розташований на околиці Хомса, увірвалися озброєні люди. Священика вивели на вулицю і застрелили. Вбивцю й досі не затримано.

Люгту неодноразово пропонували покинути Хомс, облога якого триває вже два роки, однак він відмовлявся, зазначає Expatica.com. Священик пояснював, що хоче розділити біди з сирійським народом і допомогти місцевим християнам. Жителям міста, яке знаходиться в облозі, потерпають від нестачі їжі і ліків.

75-річний священик був за освітою психологом і жив у Хомсі з 1966 року. Працював з людьми з обмеженими розумовими можливостями. З початком конфлікту він намагався привернути увагу міжнародної спільноти до тяжкого становища місцевого населення, щоб забезпечити йому допомогу. Як вже зазначалось, там не вистачає їжі і медикаментів.

Джерело: www.catholic-media.org