У Сирії знайдено таємний підземний християнський храм
  • Птн, 11/05/2018 - 14:04

Таємний підземний християнський храм 3-4 століття в Сирії дивом уцілів: археологами знайдені підземні вівтарі, колони, грецькі написи і хрести, вирізані в камені, повідомляє christiantoday.

Археологам вдалося виявити підземний храм ранніх століть християнства в Манбідж, місті на півночі Сирії, розташованому на території мухафази Халеб. Ця територія перебувала під владою джихадистів більше двох років. Система древніх підземних галерей під містом в 3-4 століттях нашої ери служила таємним сховищем для християн, що піддавалися гонінням під владою Римської імперії.

В результаті розкопок вдалося знайти стародавні ворота, що ведуть в підземні молитовні зали, прикрашені колонами з вирізаними в камені хрестами і написами, а також примітивний вівтар. У приміщеннях були передбачені приховані двері, що ведуть в рятувальні ходи, через які парафіяни храму могли втекти і сховатися в разі облави. Одна з підземних галерей веде до усипальниць, де знайдені висічені в камені гробниці з мощами святих або священнослужителів того часу.