У сирійському місті Ідліб по-звірячому вбили 60-річну християнку
  • Птн, 26/07/2019 - 16:16

Бойовики-джихадисти, що контролюють сирійську провінцію Ідліб, скоїли жорстоке вбивство 60-річної християнки Сюзан Дер Кіркур. Як повідомила організація International Christian Concern, Сюзан пропала 8 липня в селі Аль-Якубія. Стурбовані парафіяни її церкви почали пошуки і знайшли тіло жінки на краю села наступного дня. У результаті розтину з'ясувалися страшні подробиці її смерті: Сюзан неодноразово ґвалтували і катували не менше дев'яти годин, після чого забили до смерті камінням.

Місцеві жителі стверджують, що жінка стала жертвою бойовиків з терористичного угруповання Джабхат Аль-Нусра – сирійського підрозділу Аль-Каїди, який контролює сусіднє місто Джіср-еш-Шугур. Через постійні напади бойовиків з Аль-Якубії були змушені втекти майже всі жінки, повідомляється, що Сюзан була однією з 18 жінок, що залишилися жити в селищі.

Вірменка за походженням, Сюзан Дер Кіркур викладала арабську мову в школі і доглядала за садами, а після виходу на пенсію добровільно допомагала місцевій молоді в навчанні.