У Соборі св. Юра молитовно подякували за Дар життя перекладача Острозької Біблії о. Рафаїла Турконяка
  • Втр, 07/05/2019 - 19:01

Сьогодні, 7 травня 2019 року, своє 70-річчя відзначає архімандрит, доктор богослов’ я і доктор літургіки, ієромонах Студитського уставу, перекладач Острозької Біблії сучасною українською мовою о. Рафаїл Турконяк. Під час Архиєрейської Літургії, яку очолив Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) у співслужінні із собором священиків, молитовно подякували за Дар життя о. Рафаїла.

“Отець Рафаїл посвятив своє життя служінню Богу, Святій Церкві та народу. Господь благословив йому стати монахом-студитом, який вірно трудиться на Христовій ниві. Отець-архімандрит Рафаїл вірно використовує час, щоб примножувати у своїй науковій діяльності, зокрема у тій царині, що відноситься до царини Святого Писання”, – підкреслив Митрополит.

У свою чергу архімандрит о. Рафаїл подякував усім друзям, підтримку яких особливо відчував цього річ під час хвороби і розповів, що у своїй щоденній праці не вбачає нічого особливого:

“Це був мій обов’язок, я нічого надзвичайного не зробив. І буду далі так робити, поки можу. Хочу також подякувати усім тим, хто мені допомагав у різний спосіб, особливо молитвами, коли я трохи хворів і навіть з хати не виходив. Дякую, що Вашими молитвами, Вашою поміччю я знову є на ногах і далі буду працювати”.

Довідка: Отець Рафаїл Турконяк – єромонах Студійського уставу, архимандрит, доктор богослов’я, літургіст, біблійний перекладач, лауреат Шевченківської премії за переклад Острозької Біблії українською мовою (2007), почесний професор і завідувач кафедри богослов’я Національного університету “Острозька академія”.