У соборі св. Юра прощаються з легендарним Мирославом Скориком
  • Чтв, 04/06/2020 - 12:56

Сьогодні, 4 червня, Львів прощається з видатним композитором, Героєм України Мирославом Скориком. До собору св. Юра сходяться львів’яни, щоб вшанувати маестро. Його домовину виставлено для прощання до 22:00.

Чин похорону відбудеться завтра,  5 червня, в 11.00 год. з Архикатедрального Собору Святого Юра, далі поховання на Личаківському кладовищі. Похорон і прощання відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних норм та обмежень. 

За чином прощання і похорону також можна спостерігати онлайн на сторінці Собору Юра Посилання на онлайн-трансляцію

“Дорога болем пригнічена родино, разом з скорботою з святоюрського пагорба лине подячна молитва за дар життя і творчості великого маестра. В якому би віці людина не відійшла ми завжди буде  відчувати втрату.  Кажуть, що маестро живе у своїй симфонії. Сьогодні нехай на пагорбі лине молитва про пам’ять, щоб ми його не забули. Найважливіше, щоб Бог зберіг його у своїй пам’яті. Бог є вічним, тому і пам’ять про нього буде вічною”, – сказав Преосвященніший Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.  

Довідка: 1 червня, на 82-му році життя відійшов у вічність український композитор та музикознавець, основоположник української естрадної пісні Мирослав Скорик. Наша редакція висловлює співчуття з приводу втрати  видатного львів’янина.