У соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі відбувся Чин архиєрейського найменування
  • Суб, 21/12/2013 - 10:52

20 грудня, ввечері, у соборі Святого Івана Хрестителя відбувся Чин архиєрейського найменування владики Євгена Мирослава (Поповича). По завершені Чину Блаженніший Святослав, звертаючись до присутніх, зокрема, сказав: «Ми щойно звершили Чин єпископського найменування. Це один із вступних Чинів Архиєрейської хіротонії. Ми чули, як новойменований владика склав присяги: на вірність Вселенському Архиєреєві, як один із грона єпископів Вселенської Церкви, на вірність Главі УГКЦ, як член помісної Церкви свого права та член Синоду Єпископів УГКЦ.

Усіх вас прошу: моліться за свого нового владику. Нехай Господь Бог через нього зсилає всі  небесні благодаті для розвитку нашої Церкви тут, на теренах Перемишльсько-Варшавської архиєпархії».

Відтак розпочалася Вечірня.

Пригадуємо, що 21 грудня 2013 року в катедральному соборі Святого Івана Хрестителя в Перемишлі (Польща) відбудеться Архиєрейська хіротонія митрофорного протоієрея Євгена Мирослава Поповича. Архиєрейську Літургію та єпископську хіротонію здійснить Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). Богослужіння розпочнеться о 10.00. Співсвятителями будуть Архиєпископ Іван (Мартиняк), Митрополит Перемишльсько-Варшавський, та владика Володимир (Ющак), Єпарх Вроцлавсько-Гданський.

Як ми повідомляли, у понеділок, 4 листопада 2013 року, Святіший Отець призначив митрофорного протоієрея Євгена Мирослава Поповича Єпископом-помічником Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ у Польщі, надаючи йому титулярний осідок Горрецелії (Horrea coelias). Від 1996 року о. Євген виконував служіння протосинкела архиєпархії та пароха катедрального собору в Перемишлі.

Департамент інформації УГКЦ