У соборі Святої Софії в Римі молилися за упокій душі о. Івана Музички
  • Птн, 24/02/2017 - 12:38

В першу річницю відходу до вічності о. Івана Музички у соборі Святої Софії молилися Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду. Богослуження очолив владика Гліб, єпарх єпархії Пресвятої Родини в Лондоні.

З архиєреєм співслужив владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та численні священики, – представники різних монаших спільнот в Римі та студенти Української папської колегії Святого Йосафата. Також на богослуженні були присутні члени Товариства «Свята Софія», котрі перебувають в Римі для участі в річних зборах Товариства.

На богослужіння прийшли чисельні вірні, друзі та приятелі покійного. Після Архиєрейської Божественної Літургії вірні зійшли до крипти собору, де спочивають тлінні останки о. Івана. Архиєреї також освятили надгробну таблицю.

Додамо, що о. Іван Музичка помер 22 лютого на 95-му році життя після кількаразової госпіталізації на хворобу легенів. Отець Іван належить до плеяди найвідоміших священиків УГКЦ, був довголітнім співпрацівником Патріарха Йосифа, ректором УКУ в Римі, науковець, католицький публіцист, душпастир на теренах Англії та Італії.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»