У Соборі святої Софії в Римі відбувся храмовий відпуст
  • Нед, 10/12/2017 - 11:49

У п'ятницю, 8 грудня, у Патріаршому прокатедральному Соборі святої Софії в Римі відбувся храмовий відпуст з нагоди празника священномученика Климента, Папи Римського. Святкове Богослужіння очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський.

Разом з ним Божественну Літургію співслужили владика Даниїл (Козлинський), єпарх аргентинської єпархії Покрови Пресвятої Богородиці та 20 священиків-капеланів, які служать вірним УГКЦ в Італії. Також у святкуваннях взяли участь монсеньйор Ярослав Карп'як, працівник Конгрегації для Східних Церков, монсеньйор П'єрпаоло Феліколо, директор єпархіальної фундації "Мігрантес", численне монашество римських спільнот та надзвичайний та повноважний посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська.

Звертаючись у своїй проповіді до присутніх на Богослужінні, архиєрей розповів про життя, місійну працю та подвиг мучеництва Климента Папи, а також закликав молитися за Україну через посередництво цього святого.

"Через заступництво наших мучеників, а особливо через посередництво Папи Климента, якого пам'ять сьогодні почитаємо, просімо для нашого народу ласки навернення. Просімо, аби Україна була сильною, практикуючою, християнською державою. Коли ми будемо молитися Богу, коли будемо добрими християнами, то Бог благословить нас, наших дітей, наші родини", – закликав митрополит Василій.

По завершенні Божественної Літургії відбулося освячення води та мирування, під час якого владика усім уділяв архиєрейське благословення.

Священномученик Климент є покровителем Собору святої Софії, адже частина його мощей, перенесених із римської базиліки святого Климента, була вкладена до престолу собору 28 вересня 1969 року Папою Павлом VI.

Додамо, що напередодні ввечері митрополит очолив Велику Вечірню з литією та разом із присутніми в храмі долучився до дня посилених молитов за мир в Україні, який тривав 7-8 грудня 2017 року.

Прес-служба Товариства "Свята Софія"