У Сокалі та Жовкві миряни вчаться бути провідниками у парафіях
  • Срд, 27/02/2013 - 14:32

У Сокалі та Жовкві триває навчальна програма «Основи християнської віри і служіння у парафіях». У ній беруть участь миряни віком від 15 до 30 років з багатьох парафій Сокальсько-Жовківської єпархії.

Мета програми – підготувати християнських провідників для служіння у парафіях, підготувати помічників катехитів та провідників християнських спільнот.

Навчання розраховане на два роки і відбувається по суботах і вихідних днях. Сформовано дві групи: п’ятдесят учасників навчаються у Сокалі, п’ятдесят у Жовкві. Миряни мають можливість поглибити знання основ християнської віри та літургійного життя. Вони навчаються таких предметів: Історія спасіння, Основи християнської моралі, Заповіді Божі, Вступ до літургіки, Читання Святого Письма і молитовні зустрічі та Вікова психологія. Також передбачено проведення науково-практичних семінарів та тематичних дискусій.

У м. Жовкві навчання проводять: о. ліцензіат Ярослав Малиш, о. ліцензіат Петро Верхоляк, о. Ярослав Петруха, о. Роман Малькевич, с. Мар’яна Власенко та п. Віра Козенко. В м. Сокалі викладають: о. ліцензіат Андрій Дутчак, о. Петро Палюх, о. Роман Синицький, о. Ярослав Валюх, о. Йосиф Скоробогатий та с. Дарія Пітулик.

Навчання організувала єпархіальна Катехитична комісія.

Прес-служба єпархії