У Сокалі відбулося молитовне святкування з нагоди 20-ліття єпископської хіротонії владики Михаїла Колтуна
  • Суб, 13/07/2013 - 13:19

12 липня у м. Сокалі відбулося святкове богослужіння приурочене Року віри, 1025-ліття хрещення Руси-України, 105-тій річниці празника Катедрального храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла м. Сокаля, та 20-го року архиєрейських свячень єпископа Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїла Колтуна.

До храму прибули численні гості та парафіяни. Очолив Божественну Літургію митрополит Львівський Ігор Возьняк у співслужінні митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка, митрополита Львівського Мечислава Мокшицького (РКЦ) та преосвящених єпископів Богдана Дзюраха, Йосафата Говери, Йосифа Міляна та владики Михаїла Колтуна. У подячному богослужінні взяли участь священики представники єпископів з Івано-Франківська, Дрогобича та Стрия. Також на єпархіальне свято прибули священнослужителі з усіх п’ятнадцяти деканатів єпархії, отці Редемптористи, отці Василіяни та сетри-монахині, які виконують своє служіння у катехитичних школах та парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії.

У проповіді високопреосвященний митрополит Ігор зосередив увагу слухачів на роздумування про життя апостолів Петра і Павла. Відтак проповідник заохотив присутніх «бути вдячними за дар віри, за ласку святого Хрещення та за приналежність до Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Церкви». Вітаючи владику Михаїла, правлячого єпископа Сокальсько-Жовківського, митрополит наголосив: «Хай Господь Бог допомагає тобі, святителю Михаїле, гідно служити Богові та його люду. Хай Святий Дух дає тобі, мужу духовний, мудрості, духовної сили, наснаги та доброго здоров’я достойно служити святій Церкві багато років».

Від імені Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, привітання для єпископа Михаїла виголосив владика Богдан Дзюрах. У грамоті, зокрема, написано: «Святкування Вашого ювілею – це велика подія для всіх нас. Ваше служіння, як єпарха Сокальсько-Жовківського, принесло чимало плодів та стало добрим прикладом пастиря. Ваша активна праця, в очолюваному Вами Департаменті Патріаршої курії душпастирства силових структур, увінчана успішними проектами, які представляють нашу Церкву як таку, що духовно опікується військовослужбовцями, членами їхніх родин і людьми, які перебувають у пенітенціарних установах».

На завершення спільної молитви всі охочі мали можливість привітати єпископа-ювіляра. Відтак владика Михаїл подякував всім за участь у святі та уділив архиєрейське благословення.

В кінці свята для всіх, хто прибув на Катедральний празник, було роздано по частинках великий коровай. Потім на центральній площі міста виступив військовий оркестр.

Прес-служба єпархії