У Сопові відкрили монумент митрополитові Андреєві Шептицькому
  • Пон, 21/12/2015 - 21:25

20 грудня у с. Сопів, що біля Коломиї, здійснили відкриття монументу митрополитові Андреєві Шептицькому. До місцевої святині Покрову Пресвятої Богородиці прибув Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк).

Єпарх у співслужінні пароха о. Олега Ткачука та сотрудника о. Івана Шинкарука очолив Божественну Літургію. У проповіді єпископ навчав про чесноту вдячності. “Виявлення сердечної вдячності служить поштовхом до дальших добрих діл. Вдячність має походити з доброго серця, бо це любов до того, хто зробив нам добро, а любові ніхто нікому силою не може накинути. Морально вдячна людина відповідає любов’ю на любов і це приносить радість і просвітлення душі. Подяка людям є важливим виявом вдячності самому Богові, бо сповняються його слова: “Усе, що ви зробили одному з братів моїх найменших - ви мені зробили” (Мт. 25,40)”, - зазначив проповідник.

На Богослужінні були присутні учні школи, які в свою чергу творчими вітаннями подякували кир Василію за приїзд. У їхньому виконанні прозвучало також кілька пісень. Естафету духовної пісні перейняв церковний хор, виконуючи християнські пісне співи.

Архієрей здійснив мирування всіх присутніх. Опісля з нагоди 150-ліття від дня народження на подвір’ї храму відбулося освячення пам’ятного монументу-присвяти митрополитові Андреєві Шептицькому.

“Ім’я митрополита вже давно стало символом Української Церкви, символом національного та духовного єднання народу. Ця велична  постать – належний приклад для наслідування. Адже його вчення справжньої віри та любові до ближнього, свідомого християнства й національного патріотизму - заповіти на всі віки, на всі прийдешні покоління”, - наголосив єпарх.

Освячення завершили спільною молитвою та виконанням хору духовної пісні “Боже великий, єдиний, нам Україну храни…».