«У справі целібату змін не буде», – кардинал Марадьяга
  • Суб, 14/03/2015 - 23:58

Попри припущення, які поширюють ЗМІ, Папа не має наміру відмінити обовʼязок целібату для католицьких священиків, – зазначив кардинал Оскар Родріґес Марадьяга з Гондурасу. У розмові з італійською газетою «La Repubblica» він розповів, що «у справі целібату змін не буде».

На думку кардинала, «ті, хто вважає, що Папа хоче змінити Євангеліє, помиляються». Йдеться не про те, щоб подобатись світу, виконувати усі його завдання, але про реалізацію Божого плану, - зазначив кардинал, який є близьким співпрацівником Святішого Отця.

Програму теперішнього понтифікату він окреслив єдиним завданням: «Іди і відбудуй мою Церкву!» Ця фраза повʼязана із словами, які Христос сказав св. Франциску Асизькому (1181/82-1226).

Кардинал також піддав критиці одностороннє зосередження ЗМІ на питанні розведених осіб, котрі живуть в нових звʼязках, та гомосексуальних пар. Співрозмовник італійського видання наголосив, що Синод Єпископів про сімʼю, який наближається, є «мандрівкою, яка має на меті знайти душпастирські відповіді на ситуацію, яка значно змінилась». І тут йдеться не лише про кінцевий документ, – додав латиноамериканський єрарх.

72-річний кардинал Марадьяга є координатором Ради Кардиналів у справах реформи Римської Курії. Цей орган надає поради Папі щодо управління вселенською Церквою.