У США 7-річному школяреві заборонили говорити друзям про Бога
  • Втр, 07/06/2016 - 17:00

Початкова школа в Каліфорнії (США) попросила шерифа вплинути на 7-річного учня і його батьків, щоб хлопчик перестав розповідати своїм друзям про Бога, повідомляє invictory.com з посиланням на Charisma News.

Все почалося з маленької записки з біблійними віршами, яку Христина Завалу поклала коробку з ланчем для свого 7-річного сина. Під час обіду в початковій школі Desert Rose (Палмдейл, штат Каліфорнія) хлопчик прочитав записку і розповів про це парі своїх друзів. З того часу мама кожен день писала нові записки для сина, а він читав їх разом з друзями, які не тільки самі просили, щоб хлопчик їм читав, але і переписували собі.

Але одного разу хтось із дівчаток вирішив поділитися з учителем "найкрасивішою історією, яку коли-небудь доводилося бачити". Після цього дітям було заборонено читати ці записки під час ланчу. Синові Христини Завалу було сказано, що він може розмовляти про Біблію зі своїми друзями тільки біля шкільних воріт. Коли Христина попросила роз'яснень від шкільного начальства, її синові оголосили догану перед усім класом і заборонили обговорювати з друзями записки його мами і говорити про релігію. Дитина повернувся додому в сльозах.

Батьки вирішили підкоритися вимогам шкільного начальства. Але тепер після уроків біля шкільних воріт 15 учнів з нетерпінням чекали записок з Біблії.

У травні директор школи зажадав від батька хлопчика, щоб його син ділився з друзями записками не просто після уроків, але вже за межами школи. Батьки погодилися і з цими умовами. Але в цей же день до них додому прийшов помічник шерифа округу Лос-Анджелес і зажадав, щоб хлопчик припинив ділитися своїми записками з дітьми взагалі, тому що "хтось може образитися".

Після цього батьки звернулися до правозахисної організації Liberty Counsel, яка захищає права євангельських християн в судах. Сім'я Завалу попросили допомоги в захисті свободи віросповідання свого сина, посилаючись на Першу Поправку до Конституції США. Віце-президент Liberty Counsel Гораціо "Гаррі" Міхет назвав дії школи "грубим порушенням прав дитини".

"Учні не залишають свої конституційні права за шкільними воротами. Якщо учні можуть роздавати валентинки або листівки з днем народження в школі, говорити про Супермена і Капітана Америка під час обіду, то вони не можуть бути позбавлені можливості ділитися біблійними віршами і обговорювати свою віру в свій вільний, позаурочний час ", - підкреслив він.

Міхет заявив, що ще більше обурення викликав факт, що шкільне керівництво звернулося до помічника шерифа, щоб залякати родину. Він зазначив, що цього можна було очікувати в комуністичній Румунії, де він свого часу ходив у початкову школу, "але поліцейські не залякують 7-річних дітей, які хочуть говорити про Ісуса в Землі Свободи".

Адвокати Liberty Counsel направили офіційний лист інспектору шкільного округу з вимогою вжити заходів і гарантувати, що права дитини більше порушуватися не будуть.