У США атеїсти добиваються видалення християнської символіки з військового меморіалу
  • Срд, 16/07/2014 - 20:02

У Північній Кароліні атеїсти подали в суд на муніципалітет, вимагаючи прибрати християнську символіку з військового меморіалу. Пам'ятник у місті Кінг включає прапор із християнською символікою і фігуру солдата, що схилився на коліно перед хрестом.   

Історії суперечки вже майже 5 років. У 2010 р. під тиском з боку організацій Americans United for Separation of Church and State і American Civil Liberties Union муніципалітет проголосував за видалення з меморіалу прапора. Рішення викликало обурення в місті й стало причиною нової політики, яку прийняв муніципалітет. Тепер щороку в грудні місто змушене проводити лотерею, щоб вибрати 52 ветеранів, яких будуть вшановувати, по одному на  кожен тиждень року. Мабуть, у відповідність з результатами лотереї атеїсти планують домагатися зміни образів меморіалу.

Організація-позивач Americans United в особі старшого адвоката Грегорі М. Ліппера в інтерв'ю The Christian Post виправдала свою скаргу бажанням, щоб почесті надавалися солдатам всіх віросповідань і атеїстами, на честь яких поставлений меморіал.