У США християнські установи будуть платити за свої переконання
  • Втр, 09/06/2015 - 21:57

Якщо Верховний суд США все ж таки вирішить прийняти одностатеві союзи, то християнські школи, університети та інші установи будуть змушені платити податки за те, що продовжують відстоювати свої християнські переконання.

Під час прес-конференції, що відбулася в цю середу, сенатори разом з членами євангельського співтовариства ВИШ-ів обговорили дану ситуацію і висловили своє занепокоєння щодо квітневої заяви суду США.

Сенатор Майк Лі пояснив, що адміністратор президента Обами генерал Дональд Верилі, який свідчив в суді на користь прийняття одностатевих «шлюбів», запитав, чи не буде закон скасовувати статус податкової свободи для конфесійних шкіл та університетів, які вирішили не визнавати одностатеві «шлюби» через свої біблійні переконання.

«Для релігійних організацій безподатковий статус був наданий для того, щоб уряд не мав справу з релігією, - продовжив сенатор Лі. - Цього дійсно не повинно бути на порядку денному. Це не повинно заважати діяльності церкви чи релігійних установ».

Лі також розповів журналістам, що планує представити законопроект під назвою «Акт уряду про недискримінацію», (Government Nondiscrimination Act,) що, по суті, запобігатиме рішенню федерального уряду вживати заходів проти установ, заснованих на вірі в те, що шлюб має бути союзом тільки між чоловіком і жінкою.

Сенатор не повідомив, коли саме він представить суду цей документ, але одне ясно напевно, в червні вирішиться, чи буде необхідним цей акт: чи прийме суд легалізацію одностатевих «шлюбів», чи ні.

Джерело: CNL