У США християнським командам не дозволили помолитися перед матчем
  • Пон, 01/02/2016 - 15:07

Спортивна Асоціація Шкіл Флориди, FHSAA, не дозволила командам двох християнських шкіл помолитися перед матчем. У результаті приватна християнська школа з міста Тампа (штат Флорида, США) зажадала письмових вибачень від FHSAA і загрожує судовим позовом.

У фіналі футбольного чемпіонату середніх шкіл штату Флорида, який відбувся 4 грудня минулого року, зійшлися команди двох християнських шкіл – Кембриджської  Християнської Школи і Університетської Християнської Школи.

У процесі підготовки до матчу Університетська  Християнська Школа попросила FHSAA дозволити командам помолитися з використанням гучномовця перед початком матчу. Школі було відмовлено. Тоді друга школа (Кембриджська  Християнська Школа) спрямувала письмове прохання на ім'я Роджера Дірінга (виконавчого директора FHSAA), попросивши «дозволити двом християнським школам вшанувати свого Господа перед початком гри і помолитися» з використанням гучномовця.

Цей запит також був відхилений. Роджер Дірінг аргументував свою відмову тим, що стадіон, на якому буде проходити матч, - громадське місце, побудоване, в основному, на гроші платників податків, а тому на ньому заборонені будь-які публічні прояви релігійної віри.

Тім Ейлер, директор Кембриджської Християнської Школи, заявив, що молитва дуже важлива для школи: «Ми вчимо наших студентів, що молитва - це підстава в їх ходінні з Христом. Наша віра заснована на молитві».

Джеремі Діс, адвокат Інституту Свободи (консервативна християнська адвокатська організація), що представляє інтереси Кембриджської Християнської Школи, назвав заборону молитви безглуздою: «Двом християнським школам сказали, що вони не можуть молитися ... Я думаю, що ми далеко відійшли від того, хто ми є як країна, якщо у нас держава починає вказувати християнським школам, що вони більше не можуть молитися публічно».

«Заборонивши молитву, FHSAA відправило повідомлення цим дітям, що молитва - це неправильно і їм (дітям) повинно бути соромно за це ... Ми вважаємо своїм обов'язком відновити права цих студентів і всіх студентів по всьому штату Флорида - право молитися без державної цензури», - заявив Джеремі Діс.

У вівторок, 26 січня, Інститут свободи надіслав офіційний лист в FHSAA з вимогою письмово вибачитися перед Кембриджською Християнською Школою. Якщо вибачення не надійдуть до 26 лютого, школа подасть позов до суду.