У США підсумували півріччя понтифікату Франциска
  • Птн, 27/09/2013 - 01:07

Єзуїтський тижневик «America Magazine» у номері, датованому 30-им вересня, опублікував статтю, що підсумовує півроку понтифікату Франциска. У публікації під заголовком «Поступ Папи» (The pope's progress) журнал зазначає, що період шести місяців не є довгим часом у Церкві, і не справедливо оцінювати Її провідника з такої короткої перспективи. Саме тому, як зазначають автори, стаття була написана обережно і з любов’ю. Також наголошується, що «America Magazine», як єзуїтське видання, має особливий зв’язок зі Святішим Отцем, котрий погодився на те, щоб власне цього тижня опублікувати англомовну версію свого інтерв’ю. Стаття була результатом праці редакції, тому не підписана окремим автором.

«Використовуючи недороге авто і проживаючи в апартаментах, позбавлених декорацій, Папа висловив чітке послання: матеріальні речі – швидкоплинні. Таким чином він показав свій стиль, в якому присутні простота і глибина», – читаємо у публікації. За словами авторів, через вихід Папи до простих людей він здобуває «зневірених вірних».

Великим досягненням Папи названо зібрання близько 100 тисяч осіб на Площі Св. Петра під час молитви за мир в Сирії. «Завдяки ньому Церква стає незломним посланцем миру в світі», – йдеться у статті. Окрім того, він запроваджує оновлену колегіальність в Церкві. Це видно із прикладу того, що Святіший Отець скликав комісію із восьми кардиналів у справах реформи Римської Курії. Незалежно від того, чи йдеться про питання «ватиканського банку», чи куріальні відділи, виглядає на те, що Папа не прив’язується до якогось плану дій, але робить те, що найкраще служить зростанню християнства в теперішньому світі. Зрештою, Франциск повністю відданий бідним.

«Однак Франциск є і об’єктом критики, - пишуть автори. – Дехто надіявся, що він задіє більше світських осіб до процесу реформи Римської Курії, інші дивуються його енергійним стилем, ще інших цікавить, чи цього достатньо для впровадження змін». На завершення автори стверджують, що хоча поставлені питання є вірні, мусимо бути обережними, щоб не обтяжувати Франциска нашими надіями на розквіт Церкви, що линуть з усього світу.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/