У США пройде марш на захист традиційного шлюбу
  • Птн, 27/06/2014 - 16:53

Наступного тижня у Сполучених Штатах прихильники традиційного шлюбу між чоловіком і жінкою зберуться в столиці на щорічний марш на захист традиційного шлюбу. Вони все частіше програють у судах, і їм бракує суспільної підтримки з цього питання.  

Організатори сподіваються, що тисячі прихильників традиційного шлюбу пройдуть від Капітолії до Верховного суду США. Серед спікерів цього заходу будуть два колишніх республіканських кандидати в президенти – Майк Хакабі та Рік Санторум, а також Архиєпископ м. Сан-Франциско Сальваторе Корділеоне.

Кріс Плант, директор Національної організації шлюбу в штаті Род-Айленд, сказав, що сьогодні шлюб перебуває під атакою «еліт», медій та судових органів.

Плант заявив, що ідея неминучості одностатевих «шлюбів» є помилковою. Він послався на результати опитування Politico poll, які показали, що 52 відсотки респондентів проти одностатевих «шлюбів», але опитування не було загальнонаціональним. Більше десятка інших опитувань показали, що більшість американців схвалюють одностатеві «шлюби». За даними останнього опитування Gallup, 55 відсотків американців підтримують одностатеві «шлюби». Тільки цього року суди 16-ти штатів скасували заборони на одностатеві «шлюби», і припускають, що в інших штатах будуть ухвалені такі ж рішення.

Преподобний С. Велтон Гедді, президент Вашингтонського міжконфесійного альянсу, сказав, що його група захищатиме права церков, які відмовляються проводити весільні церемонії одностатевих партнерів. Колишній республіканський губернатор штату Арканзас і консервативний радіо- і телеведучий Майк Хакабі активно використовує платформу соціальних мереж для того, щоб захищати традиційні сімейні цінності.

13 червня він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook: «Мені сказали, що я повинен прийняти правильну історичну сторону і підтримати шлюб двох людей однієї статі. Я абсолютно впевнений в тому, що перебуваю на правильному боці історії, тому що вона досить довго трималася на шлюбі між чоловіком і жінкою, і в набагато меншому ступені на інших версіях шлюбу. Незважаючи на гнівні випади опонентів, я можу сказати, що не є ні гомофобом, ні гомоненависником. Я просто вірю в те, що шлюб одного чоловіка і однієї жінки є не тільки єдиним біологічним союзом, здатним створювати наступне покоління, але також в контексті моногамних і посвячених відносин це кращий спосіб для дітей дізнатися, як потім виконувати роль батьків. Якщо ми так сповнені рішучості змінити визначення шлюбу, щоб узаконити те, що люди відчувають і роблять з спільної згоди, то ми повинні негайно випустити людей, засуджених за полігамію або двоєженство, і давайте легалізуємо все, що робиться з спільної згоди, чи то проституція, чи допомога у вчиненні самогубства».