У США у двох притулках Червоного Хреста людям заборонили молитися
  • Втр, 06/09/2016 - 12:41

У Луїзіані (США) працівники Червоного Хреста заборонили капітану поліції молитися в притулку з декількома постраждалими від повені людьми, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на «Charisma News».

У вільний від чергування час помічник федерального маршала, капітан поліції Клей Хіггінс з міста Лафейетт (штат Луїзіана) прийшов в будівлю центру мистецтв Heymann Performing Arts Center, де Червоний Хрест розмістив людей, евакуйованих із зони сильної повені.

Як розповів Хіггінс, він прийшов туди, щоб подякувати волонтерам, помолитися і підтримати тих, хто буде в цьому мати потребу. Він був одягнений у форму, в руках у нього була Біблія, він спілкувався з людьми. Але потім інспектор Червоного Хреста попросив Хіггінса покинути приміщення притулку.

«Мені сказали, що Червоний Хрест не дозволяє духовне наставництво у своїх притулках, – розповів Хіггінс. – Інспектор сказав мені, що Червоний Хрест – це не релігійна організація, і вони не дозволяють релігійну взаємодію з мешканцями притулку».

Один з постраждалих попросив Хіггінса помолитися за нього, що капітан і зробив, але за межами притулку. Він зазначив, що християнське співчуття в притулку Червоного Хреста явно не віталося.

У місті Олбані чотири сім'ї покинули приміщення притулку Червоного Хреста після того, як їм заборонили молитися і читати Біблії на своїх ліжках. Працівник Червоного Хреста сказав їм, що вони не можуть молитися і читати Біблію в громадському місці. Пастор місцевої баптистської церкви, який побажав залишитися неназваним, розповів, що сім'ї зібрали свої речі і прийшли до нього до церкви. Тоді пастор поїхав до притулку і на порозі зустрів ще кілька людей, яким теж заборонили молитися в притулку. Притулок розташований у приміщенні іншої церкви. Тому пастор сказав людям, що вони можуть тут молитися і читати Біблію, тому що перебувають на церковній території.

Потім пастор звернувся за поясненням в офіс американського суспільства Червоного Хреста, де прес-секретар Елізабет Пеннімен заявила, що Червоний Хрест не забороняє релігійну діяльність у своїх притулках. Навпаки, за її словами, організація завжди вітає можливість людей зібратися разом і помолитися. Але організація прагне уважно ставитися до того, щоб не порушувався особистий простір інших людей і вимагає шанобливого ставлення до всіх віросповідань.