У США в результаті підпалу постраждав католицький собор
  • Втр, 11/06/2019 - 12:58

Кафедральний собор Святого Томаса Мора католицької єпархії Пенсакола-Таллахассі (Pensacola-Tallahassee) у Флориді (США) був пошкоджений у результаті пожежі.

Пожежа сталася 5 червня. Кілька стільців у святилищі підпалили за допомогою речовини, що прискорює розпалювання. Настоятель церкви сказав, що підозрює підпал, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Сatholic Нerald.

Згідно з даними єпархії, єпископські кафедра і вівтарне крісло, які підпалили, знищив вогонь, стіни святилища обгоріли від полум'я, а вся будівля в цілому сильно пошкоджена через виділення диму. За словами єпархії, ніхто з духовенства і вірян не постраждав, розслідування триває.

Священик Джон Каєр (John Cayer), ректор (настоятель) Собору Святого Томаса Мора, розповів в інтерв'ю WCTV, що студент з Університету штату Флорида першим помітив дим і зателефонував владі, бо в соборі також є Католицький студентський центр Університету штату Флорида.

 «Ми не знаємо, хто це зробив, – сказав Каєр. – Це очевидний випадок підпалу. Ми дуже засмучені».

«Я був засмучений, довідавшись про вчорашній навмисний підпал у соборі Святого Томаса Мора в Таллахассі, – заявив державний пожежний маршал Джиммі Патроніс. – Мої пожежники негайно відреагували, щоб допомогти місцевій владі визначити причину. Підпал є дорогим і небезпечним злочином, і мої пожежні детективи будуть і надалі допомагати владі залучити винних до відповідальності».

У місцевій єпархії заявили, що сподіваються, що в постраждалій церкві знову служитимуть літургії вже найближчими вихідними.

«Ми ображені та глибоко засмучені, але продовжуємо покладати нашу надію на Христа під час цього пасхального періоду, коли святкуємо Його воскресіння», – йдеться в заяві єпархії з приводу підпалу Кафедрального собору.