У США закрили три абортивних клініки
  • Птн, 04/07/2014 - 13:15

Це свідчить про успіх руху pro-life, який хоче змінити закони.

Одна з клінік, що закрилися пов’язана з ЛеРоєм Керхартом, який проводив пізні аборти. Це значить, що лише в цьому році закрито 27 філій. На даний час функціонує 576 клінік, які роблять хірургічні аборти і 177, що пропонують зробити аборт за допомогою «ліків». У порівнянні з 1991 роком відбувся спад, в той час діяло аж 2176 клінік.

«Закриття цих клінік свідчить про успішну роботу руху pro-life, який хоче змінити закони, а також серця і розум американців. Кількість абортів зменшується, а наша радість зростає. Закони змінюються. Дітей вдається рятувати. Ми радіємо, що можемо відіграти хоча б невелику роль у закритті абортивних клінік, бо якщо ці установи закриють, людське життя буде врятоване», - зазначив Трой Ньюман, президент анти абортивної організації Operation Rescue.

Товариство послуг для жінок в Індіані було закрито, між іншим, з приводу великих фінансових проблем. Як вдалося встановити власник клінік Луіс Беннетт має борг сумою майже 20 000 доларів податків за абортивні об’єкти. Будинок має бути проданий в серпні, гроші з аукціону будуть переказані на покриття боргу.

У місті Ешвіль у Північній Кароліні, клініка Femcare була закрита, бо власник і аборціоніст Лорейн Каммінгс, оголосив про вихід на пенсію і поставив будинок на продаж. Заклад працював з 1985 року. Його закриття спричинить те, що Ешвіль і більшість північної частини буде штатом вільним від абортів. Ця клініка потрапила на шпальта газет влітку минулого року, коли Департамент здоров’я і опіки з Північної Кароліни тимчасово припинили дію ліцензії клініки під час чергової перевірки. Це сталося через викриття багатьох серйозних порушень, що стосувалися безпеки і гігієни праці.