У США змушують фінансувати аборти
  • Птн, 20/06/2014 - 19:55

Католицьке телебачення змушують фінансувати медичне страхування, що також охоплює аборти і стерилізацію.

Американське католицьке телебачення EWTN (Телебачення Віковічного Слова) не може бути звільнене від вимоги сплати своїм працівникам медичного страхування, яке між іншим включає аборти і стерилізацію, протизаплідні засоби – видав вирок у вівторок 17 червня районний суд м. Мобайл, штат Алабама. Телебачення розмістило вирок суду на своєму порталі та планує звернення до апеляційного суду в Атланті.

EWTN не приховує свого розчарування вироком суду, яке суперечить майже всім виданим до цього часу вирокам у подібних справах. Керівництво висловлює занепокоєння відкиненням серйозних рішень, що стосуються свободи совісті і релігії.

«Як організація, що заснована матір’ю Анджелікою, щоб дбати про науку Католицької Церкви, не вважаємо, що протизаплідні засоби, аборти та добровільна стерилізація можна вважати за те, що сприяє охороні здоров’я. Ми не можемо виступати за ці практики, що суперечать моралі».

EWTN – найбільша католицька мережа у світі, що володіє також радіостанціями і транслює свої програми за допомогою сателіти.

Закон адміністрації Барака Обами про охорону здоров’я, що прийнятий на початку 2012 року, зобов’язує працедавців, які мають штат більше 50 осіб, сплачувати їм медичне страхування, що охоплює протизаплідні засоби та стерилізацію. Від цього можуть бути звільнені релігійні організації, однак уряд сам вирішує, яка організація підпадає під цей статус. Якщо ж фірма не сплачує медичне страхування, то потім на неї накладають великі фінансові штрафи, які можуть спричинити банкрутство.