У США звільнено суддю за невизнання одностатевих «шлюбів»
  • Чтв, 06/10/2016 - 12:15

Верховний суддя штату Алабама Рой Мур звільнений з посади за невизнання рішення Верховного суду США про легалізацію одностатевих «шлюбів», повідомляє CNLNews.

Мур наказав чиновникам в Алабамі не видавати свідоцтв про шлюб одностатевим парам, незважаючи на минулорічну історичну постанову, що дозволяє одностатеві союзи на території всіх штатів.

Спеціальна суддівська комісія постановила, що 69-річний суддя порушив етику, і відсторонила Мура з його посади до закінчення терміну в січні 2019 року.

«Це політично мотивовані зусилля радикальних гомосексуальних і трансгендерних груп з звільнення мене з посади головного судді Верховного суду через мою активну опозицію їх аморальним прагненням», - прокоментував Мур рішення.

У травні Мур був відсторонений на час розгляду справи.

Правозахисники, які виступали проти судді, заявили, що Муру не вдалося зрозуміти, що його обрали на посаду судді, а не священика.

Це не перший випадок відсторонення відомого своїм консерватизмом Мура. У 2003 році він також змушений був покинути пост після того, як відмовився виконувати рішення федерального суду і прибрати поставлений ним в будівлі суду пам'ятник Десяти заповідей.