У Стемфорді презентували видання товариства «Свята Софія»
  • Пон, 09/11/2015 - 12:23

6 листопада 2015 року, в семінарії св. Василія у Стемфорді відбулися презентації книги Ярослава Пелікана «Ісповідник між Сходом і Заходом. Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого» та ювілейної медалі з нагоди 30-их роковин відходу у вічність Патріярха Йосифа Сліпого (1892-1984). Презентації провели Екзекутивний директор Товариства «Свята Софія» США (ТСС А) д-р Ірина Іванкович та Президент ТСС в Римі о. ліц. Марко Ярослав Семеген.

Із вступним словом до присутніх звернувся Владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський, який поділився особистими пережиттями про участь у похороні Слуги Божого Патріярха Йосифа Сліпого у вересня 1984 року. Відтак І. Іванкович розповіла про передісторію видання, його структуру та працю над перекладом, висловивши сподівання, що публікація зацікавить широкий читацький загал життям та подвигом Ісповідника Віри між Сходом і Заходом Блаженнішого Йосифа Сліпого.

Презентуючи ювілейну медаль, о.  Семеген зазначив, що «Патріярх Йосиф був зі своїм народом і в сибірських концтаборах, і перед обличчям цілого людства й історії на Другому Ватиканському соборі, й на всіх поселеннях, куди людська доля вела вірних синів і доньок України. Особливої глибини символічний зміст цієї медалі набуває в контексті цьогорічних подій у житті нашого народу, знову наповнених свідоцтвами служіння правді та Богові».

Відтак, присутні переглянули документальний відео-фільм «Ярослав Пелікан – людина Відродження ХХ ст.» (режисер: Марія Козак). О. Семеген висловив подяку Владиці Павлові та усім організаторам заходу за співпрацю та гостинність, передавши як дар для Музею ювілейну медаль та примірник книги.

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США